Прохладните басейни в местността “Топлика“ хит за неврокопчани в жегите

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Хладните басейни с минерална вода край гоцеделчевското село Мусомища и тази година са предпочитано място за спасяване от жегите на стотици жители от селото и региона.

Днес живакът отново удари рекордните 34 градуса на сянка и още от сутринта местата около басейните се изпълниха с много хора, които през целия ден се наслаждаваха на прохладата и на хубавата природа в местността "Топлика". 

Минералните басейни край Мусомища са хит в горещините заради близостта им до Гоце Делчев и заради безплатния достъп до тях, осигурен с решение на местния кмет Иван Ламбрев през всичките му мандати досега. 

Басейните на „Топлика“, където през лятото идват стотици хора, се ползват и през останалите сезони. Те са предпочитани и заради лечебните свойства на водата, както и заради липсата на такса за вход.

"Въвел съм този ред отпреди години и докато съм кмет няма да има промяна, въпреки че апетитите да се вземат на концесия басейните и площта около тях не са никак малко. Водата и природата са ни даденост от Господ и те са за хората", категоричен е Иван Ламбрев.

Кметството в село Мусомища се е ангажирало с поддръжката на пътя до басейните, а концесионерите на двете заведения край тях осигуряват спасител.

Още в началото на летния сезон общинската управа в Гоце Делчев отправи специален призив към родителите да не допускат децата си да плуват в неохраняемите водни водни басейни на територията на общината.

 

КОМЕНТАРИ

До бръмбара01:57 - 25.06.2012
Кацнал бръмбар на трънка и започнал да дрънка.Дочула го/и прихванала/мушица с примряла душица.За това иде реч,бръмбарче любимо...Другото е поправимо.
Димитър за Бръмбара00:42 - 25.06.2012
Бръмбара, за пореден път ще кажа, че твоите коментари винаги са били много точни и на ниво. Не си от тези, не мога да ги нарека хора, за които смисъла на живота е да напишат някоя простотия по форумите и после да се кефят колко са велики. Басейните на "Топлика" са сред природата и в максимално естествена среда. Това наистина е много важно и трябваше да се акцентира върху това. Но нека отдадем дължимото и на кмета на с. Мусомища, който опази природното богатство!
Бръмбар22:18 - 24.06.2012
Перфектно! :) Исках да се акцентира не толкова върху това колко безплатен е достъпът до Топлицата, а до качествата на водата, защо този извор е ценен (въпреки замърсяването). Както и трябва да се акцентира на друго негово основно различие с всички останали в околността - сред природата е и децата имат свободата да общуват с нея, да си хванат рибки и жабки и т.н. Ей това ми липсва в статията - привличането не заради гратиса, а заради качествата. Хайде, кажете пак на Бръмбара, че е смешен ;)
Musaibe17:32 - 24.06.2012
Водата минава през мраморни скали,а там където има мрамор има и радиация. Затова и жителите на Мусомище са облъчени.

FACEBOOK

//