Проектът за римската стена и ремонтът на галерията приоритетни за Кюстендил

снимка: infomreja.bg

Приоритетни за Кюстендил са проектите за римската стена и този за реконструкция за художествената галерия “Владимир Димитров-  Майстора”. Това стана ясно след среща на депутати от региона в областния град.

Получено е уверение от Министерство на регионалното развитие, че един от първите проекти, които ще получат финансиране през следващата година, е този за Римската стена.

“Разработката е напълно готова. Отстранени са несъответствията, които първоначално съществуваха. Имаме уверения ще, че бъдат получени исканите 6 млн.лв., за да се случи наистина тази културна атракция в Кюстендил”, коментира депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Тя уточни, че през следващата година ще бъде реализиран и проектът за галерията. Ремонт на канализацията на Кюстендил и околните села също ще бъде извършен през 2014 г.

“Предвидено е и изграждането на интегриран център в ромския квартал. Направено е всичко необходимо и проектът на община Кюстендил ще бъде финансиран още от 1 януари 2013 година”, уточни Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK