Проектът за подмяна на ВиК мрежата в Кюстендил готов до края на годината

Росица Плачкова, снимка: infomreja.bg

Напредъкът по изпълнението на проекта по Оперативна програма „Околна среда” за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа в Кюстендил и селата Жиленци, Слокощица и Лозно беше представен днес от заместник-кмета на община Кюстендил Росица Плачкова. Проектът се изпълнява съгласно подписано споразумение от 1 февруари 2012 г.

До момента са проведени 6 от общо 8 обществени поръчки. Една от тях е свързана с връщането на решението, което е взела Община Кюстендил относно определяне на спечелил договор за техническата помощ.

Росица Плачкова обяви още, че Върховният административен съд е излязъл с решение по обжалване на процедурата за избор на изпълнител за изработване на инвестиционен проект. Сега предстои подписване на договор и започване на процедурата за изготвяне на инвестиционния проект. Това трябва да стане до средата на годината, а след това ще се пристъпи към подписване на второто споразумение за строителство, уточни още Росица Плачкова.

Стойността на проекта е 2 млн.531 хил.лв., като най-ниската оферта предложена от фирма „Инфарм и партньори” е 2 411 200 лв. ”Тъй като тяхната сума беше най-ниска това бе и избраната фирма изпълнител на проекта”, поясни Плачкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK