Проект за развитие на туризма в три общини чака своето одобрение

infomreja.bg, архив

До три месеца се очаква одобрението на Министерството на регионалното развитие за съвместния проект между общините Благоевград, Симитли и Кочериново за повишаване на регионалния туристически потенциал на региона.

Вече са изпратени документите за кандидатстване по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщи Костадин Георгиев, директор на дирекция "Устойчиво развитие и евроинтеграция" в община Благоевград. Проектът е наречен "Долината на река Струма" и в случай, че бъде одобрен, трите общини ще имат възможност да се възползват от близо 500 хил. лв. за популяризиране на туризма в областта.

Продължителността на проекта е две години. За това време е планирано да се разработят конкретни туристически продукти и пакети, информационни, маркетингови и рекламни материали, с цел да се популяризират туристическите дестинации в Благоевград, Симитли и Кочериново, както в медиите, така и на регионални и международни туристически борси.

Изпълнението на проекта ще даде възможност и за социализацията и запазването както на културно-историческите ценности в общините, така и на природните им забележителности. Развитието на специализирани форми на туризъм, каквито са културния туризъм, еко туризма, спа-туризма, е другата търсена полза.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK