Продължават проверките на изградените КПП-та в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Спазвайте противоепидемичните мерки, бъдете отговорни към себе си и другите!

Продължават проверките на служителите от ОДМВР за стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки.

Призоваваме жителите на Кюстендилска област, завърнали се от чужбина, стриктно да спазват задължителната домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

Продължават стриктни проверки на изградените КПП. За Кюстендил те са в с. Цървеняно, с. Невестино, с. Жиленци и на изхода на Кюстендил при разклона за с. Соволяно.

Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес, възникналите други спешни обстоятелства се попълват в декларацията, екземпляр  от която се оставя на КПП-то.

Препоръчваме на пътуващите декларацията да бъде попълнена в 2 екземпляра. Ако пътуващите нямат бланка на декларацията, ще им бъде предложена на контролно-пропускателния пункт.

Припомняме, че Народното събрание реши  срокът на валидност на личните карти и СУМПС, който изтича в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца. 

Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, моля спазвайте противоепидемичните указаното задължително отстояние пред гишетата на звената на БДС. Вчера в Кюстендилска област са подадени 27 заявления за издаване на лични документи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK