Продължава спасителната операция в наводнените райони в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Движението по магистралата Солун - Атина е възстановено, но влаковете не се движат

Продължава спасителната операция в наводнените райони в Гърция. В евакуациите са включени и хеликоптери. Възстановено е движението по магистралата Солун - Атина, но влаковете не се движат, съобщава БНР.

През нощта с лодки военни спасяваха бедстващи хора в района на наводнението. Дрон снабдява хората с лекарства поради непроходими пътища.

Спасителната операция продължава от тази сутрин с хеликоптери, които евакуират хора. С багери спасителите си проправят път до къщите.

Поради застрашително покачване на нивото на река Пеней властите отвориха бент, за да се намали натискът на водата. Евакуираха жителите на няколко села около Лариса, където има риск да бъдат напълно залети от водата на реката.

Спасители се опитват да достигнат до сграда в района на Лариса, където се намират сто човека, а водата навън е три метра.

Много хора са в неизвестност по данни на техни роднини, които информират полицията.Търсят се група от хора, потърсили спасение на хълм до Кардица. Сред тях има туристи - чужденци. Спасителите втори ден не могат да ги намерят.

Възстановено е електрозахранването в град Волос. Селата в наводнените райони се снабдяват с вода и храна по въздух с хеликоптери, докато приключи евакуацията.

Циклонът отмина, но последствията и щетите са огромни, казаха пожарникарите, които участват в спасителната операция. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK