Продължава охраната на черешовите масиви в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Изградени са 2 контролно пропускателни пункта на територията на община Кюстендил

Специализираната полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред и извършването на престъпления по време на прибирането на черешовата  реколта в Кюстендилска област продължава. Изградени са 2 контролно пропускателни пункта на територията на община Кюстендил от полицейски служители.

Автопатрулни екипи от служители на ОДМВР – Кюстендил, РДГП – Кюстендил, и дирекция „Жандармения“ упражняват контрол в района на черешовите масиви за спазването на работното време на берачите, което е от 7.00 до 20.00 ч, а за изкупвателните пунктове  - от 9.00 до 22.00 ч. Упражнява контрол за непрекъснатото осигуряването на представител на собствениците на масиви с берачите.

Контролът е съгласуван с представителите на местната власт и изискуемите документи за превоз, изкупуване и продажба на черешовия  плод.

Охранителната операция  се осъществи на територията на 4 общини, обслужвани от РУ - Кюстендил и РУ - Бобов дол, и ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK