Продължава гасенето на пожарите в Пастра и Рила планина

снимки: infomreja.bg

Продължават гасаческите действия в труднодостъпната местност в Рила планина след възникналия на 19 август пожар. Днес гасят 40 души служители на ОУ ПБЗН, служители на НП ”Рила” и горското стопанство, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Пожарът е локализиран, низов е и общо засегнатата територия от огъня се изчислява на 250 дка.

50 души  - пожарникари, спасители, доброволци доугасяват пожара, възникнал ден по-късно в землището на с. Пастра, който в резултат на силния вятър вчера след 15.00 ч  е преминал във върхов, привечер бе овладян. Общо засегнатата площ от огъня е 250 дка, 20 дка от тях е а унищожената борова растителност.

През нощта бяха осигурени дежурства в района на двата пожара.  

Снощи, малко преди 20.00 ч., е получен сигнал за пожар в смесена гора в землището на село Ваксево, общ. Невестино. Гасили са екипи на РС ПБЗН –Кюстендил и Горско стопанство “Невестино”. Пожарът се е развил на площ от около 10-15 дка.

Тази сутрин доугасяването на пожара продължава, няма опасност за къщи и хора.

Вчера екипи на РС ПБЗН от Кюстендил, Бобов дол и Дупница са гасили 5 пожара, причинени поради небрежност. 3 от тях са възникнали в землището на Дупница – щети е нанесъл пожарът в района на местността “Кара Болйка”. Той е обхванал площ от 60 дка сухи треви и храсти, изоставени лозя – изгорели са 3 бараки, няма пострадали хора.

Днес ще се извърши оглед, за да се установи засегнати ли са и други вилни имоти. РУП - Дупница работи по установяване на причинителя на пожара.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПОЖАРА В РИЛА ПЛАНИНА ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK