Продължава борбата с пожарите на остров Родос

Снимка: АФП

За Гърция вчера замина нова група от 50 български пожарникари

Хиляди туристи бяха евакуирани от хотелите на гръцкия остров Родос заради пожарите, които се разраснаха въпреки работата на огнеборците, подпомагани от доброволци и военни, пише БНР.

Силният вятър пречи на огнеборците да овладеят стихията. Огънят се засилва във всички посоки в планинската верига в центъра на острова. Провежда се  голяма спасителна операция за отдалечаване на хората от района на пожара. Около 8000 туристи са евакуирани от хотелите. Настаняват ги на безопасни места в други хотели, на военни кораби и дори в климатизирани спортни зали. Много от тях са евакуирани от плажа и са без документи и лични вещи.

Желаещите да отпътуват срещат трудности, защото няма места в самолетите, както и във фериботите, които пътуват от Родос. Други са без автомобилите си. Стотици доброволци с лични яхти и автомобили транспортират туристи.

Няма пострадали от пожарите. Хората със здравословни проблеми са под наблюдение на военни лекари, които участват в спасителната акция.

За Гърция вчера замина нова група от 50 български пожарникари. Страната ни изпраща и специализирана техника и оборудване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK