Продължава борбата по въздух, земя и вода с огнената стихия край Чанаккале

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Евакуирани са жителите на 6 селища

В Турция продължава борбата по въздух, земя и вода за овладяване на огнената стихия край Чанаккале.

Заради горските пожари край Чанаккале турските власти затвориха Дарданелите и противопожарните машини зареждат с вода от морето, за да гасят бушуващите пламъци

Четирима души са пострадали при горските пожари, които горят трети ден, съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа.

"Нашият кораб Nene Hatun, който е първият кораб за реагиране при спешни случаи на нашата страна, принадлежащ на Главната дирекция за крайбрежна безопасност на Министерството на транспорта и инфраструктурата, беше разположен на централния кей на Чанаккале, готов да служи в случай на необходимост от намеса от морето", каза той.

Освен това беше отбелязано, че поради горския пожар трафикът на кораби в пролива Дарданели е временно преустановен в двете посоки от 03.15 часа, за да се гарантира, че превозните средства за реагиране по въздуха могат да вземат вода от морето.

Пожарът е избухнал в понеделник по обяд в околностите на селището Каядере. Поради силния вятър пламъците бързо се разпространили и обхванали няколко крайградски района. 

Турският министър на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ заяви, че са били евакуирани жителите на 6 селища, едрите и дребните животни също са били отведени на безопасно място.

По данни на властите са били евакуирани общо 736 души.

Движението на кораби в Дарданелите временно бе спряно вчера, пишат БТА и ТРТ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK