Продават на търг над 52 кг златни и сребърни накити, отнети в полза на държавата

Снимка: АМ

В една от групите в търга са включени отнети в полза на държавата 52 златни пръстена, медальона, синджира, гривни, обици и монети

Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на златни и сребърни пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и колиета с общо тегло 52.920 кг. Златните и сребърните изделия са задържани при митнически проверки на МП Капитан Андреево в периода от 2016 г. до 2019 г. и за тях вече са приключили досъдебните и административнонаказателните производства, съобщават от агенцията.

В една от групите в търга са включени отнети в полза на държавата 52 златни  пръстена, медальона, синджира, гривни, обици и монети с общо тегло 1550 грама. Накитите са открити в джоба на връхната дреха и в дамската чанта на жена, която пътува със съпруга си от Турция за България. За продажба са обявени и 11.742 кг сребърни накити, които са били укрити в 22 пакета в специално изработен тайник в зоната около резервоара на автобус, пътуващ от Турция през България за Косово.

За предстоящият търг златните и сребърни бижута са обявени в 15 групи, а желаещите да участват следва да подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно чл.13 от Валутния закон. Всички стоки са с несъюзен статут и след закупуването им следва да се заплатят мито и ДДС.

Условията за провеждане на търга са публикувани в официалната страница на Агенция „Митници“ – секция „Публични продажби“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//