Проблеми с паркирането и уличното осветление в Бобов дол сред поставените въпроси в приемна на съветниците от ГЕРБ

Снимка: Пресцентър ГЕРБ

Общинските съветници от ГЕРБ - Бобов дол инж. Мая Спасова и Десислава Александрова проведоха приемен ден с граждани на общината. Повече от десет души посетиха приемната на съветниците, търсейки ги за съдействие по различни казуси. 

Един от поставените проблеми бе във връзка с неправомерното паркиране на една от главните улици - ул. „Димитър Благоев“, което създава хаос в движението. Местните парламентаристи се ангажираха да отнесат въпроса до Общинска администрация, за да бъдат предприети реални мерки срещу тази практика.

Хората се интересуваха и защо има забавени плащания на парите за новородени деца в общината. Жители на Бобов дол се оплакаха и от проблеми с уличното осветление на ул. “Дружба“. Общинските съветници от ГЕРБ поеха ангажимент въпросите да бъдат поставени на заседание на местния парламент. 

Сред поставените проблеми бе и липсата на перспективни работни места за младите в общината. От съветниците бе потърсена и информация за процедурите по саниране на блокове.

Жители на село Мламолово изказаха недоволство и поискаха разяснение във връзка с завишените такси в община Бобов дол. Председателят на групата съветници от ГЕРБ в миньорския град, инж. Мая Спасова, коментира темата:

"Докладната, с предложените от кмета Елза Величкова изменения и допълнения в Наредбата за местните такси, цени и услуги, е внесена в ОбС на 11 декември 2015 г. Във въпросната докладна основните изменения, касаеха определяне размера на такса битови отпадъци, определяне на таксите за ползване на тротоари, площади и улични платна, както и за други терени, използвани за търговия на открито. В докладната бе включен и размерът на таксите за детски градини и ясли. От кмета ни бяха  предложени два варианта за изменение на Наредбата, които бяха обсъдени в отделните комисии към Общински съвет. Още на заседание на комисията, изразих становище, че и двете предложения, конкретно - за такса битови отпадъци, - водят до драстично поскъпване. Държа да подчертая, че ние нямахме възможност за алтернативен избор. Аз и моите колеги от ГЕРБ избрахме по-малкото зло, защото другият вариант предвиждаше още по-драстично завишение."

По думите на инж. Мая Спасова, по-късно се е оказало, че и предложеното намаление за таксите в детските градини и ясли, всъщност е популизъм. Оказало се е, че то е свързано с дофинансиране от бюджета на Общината за заплати на работещите в детските заведения. "Това бе поредната изненада за нас и е една от причините да гласуваме „въздържал се“ по предложения бюджет на Община Бобов дол за 2016 г.", заключи общинският съветник от ГЕРБ Мая Спасова.

Съветниците от ПП ГЕРБ заявиха, че най-малко веднъж месечно ще организират приемен ден за жителите на града и населените места в общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK