Пробация за ученици от Дупница, спипани с марихуана

Снимка: Infomreja.bg

Те се признаха за виновни

Двама непълнолетни, на по 16 години, ученици в 10-и клас се признаха за виновни в това, че без надлежно разрешително са държали високорискови наркотични вещества - коноп / марихуана /.

Районен съд – Дупница, одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите, като им наложи наказания „Пробация“, с пробационни мерки за срок от по 6 месеца.

Разбирам последиците от споразумението, а именно, че решеното със споразумение дело има последиците на влязла в сила присъда и съм съгласен с тези последици, заявиха по отделно пред съда двамата обвиняеми.

Те се признават за виновни в това, че на 23.11.2022 г. в гр. Дупница, в лек автомобил „Ауди“, паркиран в ж.к. „Бистрица“ и в тревиста площ до блок в ж.к. „Старите жилища“ в съучастие като съизвършители, в условията на продължавано престъпление, когато с две деяния, които осъществяват поотделно състава на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, без надлежно разрешително са държали високорискови наркотични вещества, като макар и непълнолетни са могли да разбират свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си.

В лекия автомобил са държали 16 обекта с коноп / марихуана /, с общо тегло 60,15 грама и обща стойност 360,90 лева, а в тревиста площ до блок в ж.к. „Старите жилища“, без надлежно разрешително са държали 9 обекта с високорискови наркотични вещества, а именно: коноп (марихуана) с общо тегло 3,48 грама и обща стойност 20,88 лева – или всички наркотични вещества с общо нето тегло 63,63 грама и обща стойност 381,78 лева.

Съдът определи наказание „Пробация“, със следните пробационните мерки:

- „Задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес“ за срок от 6 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично;

- „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ - за срок от 6 месеца.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK