Привикват в полицията участници в протестите за горивата

снимка:infomreja.bg

Участници в протестите срещу високите цени на горивата в Благоевград се привикват във II РУП и се предупреждават да не се включват в готвения автопоход в неделя, оплака се Люси Манова - областен координатор на Гражданско сдружение „СИЛА”, което организира проявите.

Днес, в късния следобед за профилактика са извикани петнайсетина младежи, които са държани повече от два часа в полицията. Всичките са получили разпореждане да не се включват в митинга на 25 март.

От Областната полицейска дирекция признаха, че са водени разговори с участници в предишните протести.  Причините били, че във форумите на социалните мрежи се появявали призиви в неделя митингът да премине в гражданско неподчинение и очакванията в протеста да се включат и криминално проявени лица.

Оттам обаче отрекоха да са издавани забрани на привикваните младежи да се включат в автопохода в неделя.

От гражданско сдружение „СИЛА” обявиха, че полицейската дирекция не е разрешила шествието на 25 март да тръгне от полигона на главен път Е-79.

„Най-вероятно ще обикаляме улиците в областния център и ще зареждаме автомобилите с гориво за стотинки от бензиностанциите”, коментира Люси Манова.

 

КОМЕНТАРИ

Абе22:33 - 22.03.2012
тази е хахо , простакейша , яко избива комплекси, кой я намери
БЛагоевградчанин22:31 - 22.03.2012
Тази не трябва да я викат в полицията , а да я водят директно в психиатрията
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK