Привикват собственици на заведения в ОДМВР-Сливен след акция

Снимка: ОДМВР

Четирима непълнолетни са установени в нощни заведения

Установени нарушения при операция в нощните заведения в град Сливен.

Четирима  непълнолетни са установени в нощни заведения на град Сливен при специализирана операция. Акцията е проведена през нощта на 18 срещу 19 февруари по разпореждане на директор на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Полицейски екипи са извършили проверки в заведения, работещи след 22,00 часа, с цел установяване на непълнолетни и малолетни без придружител, нерегламентирана продажна на алкохол, райски газ и тютюневи изделия на непълнолетни. В две от проверените заведения са установени четирима непълнолетни след 02,00 часа. На родителите са съставени актове по Закона за закрила на детето. 

В едно от заведенията е установена продажба на алкохол на непълнолетен. По случая е образувана преписка, като материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата. Собствениците на двете заведения са призовани днес да се явят в РУ-Сливен за налагане на санкция. 

Специализираните операции и проверките в заведения и игрални зали на територията на ОДМВР-Сливен продължават, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK