Присъди за двама, задигнали 7 велосипеда и ски от къща в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Единият от тях е непълнолетен

Районен съд – Кюстендил наложи условни наказания „лишаване от свобода“ по отношение на обвиняеми в кражба. И двамата са неосъждани към момента, съобщават от пресцентъра на съда. Единият от тях е непълнолетен. Щетите от престъплението са възстановени. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

34 - годишният Р. М.  и 16-годишният Е. С. се признаха за виновни в това, че на неустановена дата, в периода 30.01.2023 г. до 05.03.2023 г., от етаж на къща в гр. Кюстендил, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот – разбита варта на стълбище, е отнел чужди движими вещи – 7 велосипеда, 3 чифта ски и 3 чифта щеки за ски, на обща стойност 10 830 лв., от владението на собственика, без ничие съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят. Приложените по делото веществени доказателства са върнати на собствениците им.

Обвиняемият Р. М. ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, а 16-годишният Е. С. ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 2 години. По време на изпитателния срок спрямо обвиняемите ще се прилагат възпитателни грижи от страна на съответния полицейски служител, отговорен за района, в който попада местоживеенето им.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK