Примирието в Газа може да бъде удължено с ден - два

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Съобщението дойде от Египет

Египет заяви днес, че е получил положителни сигнали от всички страни за евентуално удължаване на примирието в Газа за още един или два дни, предаде Ройтерс.

Дия Рашван, ръководител на египетската държавна информационна служба, каза в изявление, че страната е провела продължителни преговори с всички страни за удължаване на четиридневното примирие, което "означава освобождаване на още заложници от Газа и на палестински затворници в Израел".

В същото време делегация от Катар е на посещение в Израел като част от споразумението между страните в конфликта, предаде ДПА. Дипломат, запознат с визитата, потвърди пред ДПА пристигането на групата. 

Дипломатическият източник каза, че делегацията, която е пристигнала днес, е част от оперативния екип на Катар за войната. Задачата на екипа е да обсъди следващия ход в прилагането на споразумението между Израел и палестинските радикални групировки. 

Делегацията трябва да гарантира, че "споразумението ще продължи безпроблемно и ще обсъди следващи подробности на настоящата сделка", каза пред ДПА дипломатът. Катар и Египет се смятат за важни медиатори във войната между Израел и движението "Хамас", отбелязва агенцията. Катар поддържа близък и продължителен контакт с "Хамас", макар че страната няма официални дипломатически отношения с Израел. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK