При ПТП-та: Загина пешеходец, шофьор, кола изгоря, мъж е в тежко състояние

Снимка: Infomreja.bg

Всички случаи са от почивните дни и полицията ги разследва

Пешеходец е загинал при тежко ПТП на главен път при пътен възел Гривица.

Сигнал за злополуката е постъпил на 10 март около 19:30 часа.

Установено е, че водачът на "Хавал 6" – 71-годишен италиански гражданин, при движение към град София, е блъснал с предна дясна част на автомобила навлязъл в пътното платно пешеходец. 85-годишният пешеходец е починал на място.

Шофьорът е проверен с техническо средство за употреба на алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни. 

В полицията в Раковски се разследва пътно произшествие със загинал водач.

Сигналът е получен след 16 ч. в петък – срещу вход на известна търговска верига, лек автомобил „Шкода“ излязъл извън платното за движение и попаднал в крайпътен канал. Незабавно към мястото са насочени автопатрул на районното управление и екип на спешна медицинска помощ, който констатирал смъртта на 40-годишния мъж зад волана. 

Мъж е с опасност за живота след пътно произшествие в събота в участъка между село Куртово Конаре и град Стамболийски.

Според предварителната информация, към 14 ч. 59-годишен водач загубил контрол и паднал на земята от управлявания велосипед с монтиран самоделен бензинов двигател. Първоначално пострадалият не потърсил медицинска помощ, но по-късно състоянието му се влошило и той постъпил по спешност в пловдивска болница, където са установени сериозни наранявания.

Взета му е кръвна проба за анализ. 

На 10 март в 08:35 ч. в РУ-Бяла е получен сигнал за ПТП, между селата Чилнов и Широково, където е имало кола катастрофирала и изгоряла.

На място е открит лек автомобил „Пежо 307“ с русенска регистрация. При изясняване на случая от служители на РУ – Две могили е установено, че ПТП-то е възникнало около 04:30 часа същата нощ, като колата е управлявал собственика ѝ на 18 г. от Русе. При движение с несъобразена с пътните условия и релефа на местността скорост, на ляв завой водачът е загубил контрол над превозното средство, автомобилът се е ударил в крайпътна мантинела, напуснал е платно вдясно, където се е преобърнал.

След катастрофата колата се е запалила и изгоряла. Водачът е напуснал местопроизшествието и не уведомил органите на МВР - полицията, пожарната, както и не е потърсил спешна помощ.

Пострадал е леко с охлузвания на рамо. Отказал е преглед.

Произшествието е документирано с причина - несъобразена скорост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK