Президентът: Партиите да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри

Снимка: Президентство

„Египет има ключова роля в региона в борбата срещу тероризма, организираната престъпност, радикалния ислям и нелегалната миграция. Затова сътрудничеството с Египет е важно за нашата национална и европейска сигурност“. Това заяви пред журналисти в Кайро президентът Румен Радев, който пристигна на официално посещение в Арабска република Египет.

„Египет е и най-големият наш търговско-икономически партньор за региона на Близкия изток и цяла Африка. Стокообменът вече надхвърли един милиард долара, но има още по-голям потенциал за развитие, затова с мен водя внушителна бизнес делегация във важни области от взаимен интерес“, посочи Румен Радев и допълни, че диалогът и взаимното доверие на високо политическо ниво са много важно условие този потенциал да се развива.

Президентът добави, че се очакват редица споразумения между представителите на бизнеса от двете държави. „Тези дни са много важни, програмата е наситена, има и бизнес форум. Очаквам наистина добри сделки“, подчерта държавният глава.

В отговор на журналистически въпрос за подадените две оставки на представители на изпълнителната власт президентът Радев заяви, че не е дошъл в Египет, за да коментира апартаментите на Цветан Цветанов.

„Моята позиция винаги е била принципна. Преди два месеца по време на моя годишен отчет много ясно заявих, че партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки“, категоричен беше президентът Радев и добави, че това се отнася за всички партии.

 

КОМЕНТАРИ

Дядо колйо16:58 - 25.03.2019
Знаете ли кой е ЛИДЕРА на пп герб общ. с.Сатовча, Румен Арнаудов ,,агент,, ЛЕНКО,,личен полуграмотен приятел на цеко ,трудно завършил осми клас, нанесъл щети от незаконен добив на ,,ПБ,,за два милиарда лв.затова не се чудете защо цеко обича прости5е хора и откъде са му милионите за разточителен жиеот. Този гнусен тип има тежеста да възпрепятства работата на съдебната система, пркуратура и особено МВР, така че докато цеката не бъде интерниран от тази държава тук живот няма да има нито за млади нито за учени нито за старци, със този ,,бог да прости българия.
Код за сигурност, въведете кода 3ax
loading...