Президентът: Дневният ред е оставка, а не нова конституция!

Снимка: Стопкадър, бТВ

Президентът заяви, че неговите промени няма да бъдат внесени в този парламент

Призовавам, тези, които милеят за България, да не попадат капана на Борисов – да обсъждат това недоносче, наречено проект за конституция.

Това каза президентът Румен Радев във Варна, където се провежда поредния протест срещу Кабинета Борисов 3.

Президентът заяви, че неговите промени няма да бъдат внесени в този парламент.

Според президента, целта на Борисов не е рационално нова конституцията, а да не говори за шкаф1ета и корупция, за беззаконие и да забавим, че у искаме оставката.

Изход не е ВНС, а незабавна и безусловна оставка, каза Радев.

Моето предложение няма да внасям в изчерпан откъм доверие и легитимност парламент, няма да инвестирам още 5 доверие в този парламент само и само Борисов да се спаси от предсрочни избори. Няма бъдеще в парламент, в който председателят бе поруган от премира!, каза Радев.

Този парламент е защитаван от велики българи като Каравелов, Цанков, чието достойнство сме длъжни да защитим и гарантираме бъдещето си като искам безусловна оставка на парламента и премиера.

Този парламент е загубил политическо доверие и елементарно достойнства, завърши Радев.

В никакъв случай не бива да обсъждаме промени, дневният ред е незабавна и безусловна оставка!

Пред множеството протестиращи президентът каза:

Скъпи варненци, за мен е привилегия да бъда тук. Вие сте българи, които отстоявате държавността. Всеки ден пред президентството се събират хиляди, репресиите и провокациите не ги спряха. Така е и в Търново, Пловдив, така е и в чужбина. От вашата победа зависи дали ще можем да говорим и гласуваме свободно, или ще бъдем репресирани, когато не сме покорни. Българите искат ясни правила, доходи, безопасно бъдеще. Управляващите, които ни докараха до катастрофа, предлагат промени в конституцията, които многократно погазваха.

Не се впускайте в тълкование на това недоносче! Целта на премиера е отклоняване от дневния ред, да не говорим за шкафчета, беззаконие, за полицейщина, за рекет, тоест да не говорим за неговото управление. Не трябва да се поддаваме! Дневният ред е ясен – оставка – незабавна и безусловна, честни избори с машинно гласуване.

Те предлагат конституция, писана за три дни, не се поддавайте, това не е решение.

Най-големият страх на това управление са честни избори – затова е това протакане, затова е тази криза. Изходът е само един – оставка.

Изобщо не трябва да се обсъждат тези промени, внесени от премиер, който уби парламентаризма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK