През октомври пускат "Струма" от Сандански до Кресна

Снимки: МРРБ

Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите „Струма“ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Сандански до Кресна.

Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на шестата политическа академия на жени ГЕРБ в град Вършец.

В процес на изграждане е лот 3.1. на АМ „Струма“. В процес на изграждане са 9,3 км от “Хемус” от Ябланица до Боаза, чието строителството стартира на 27 март т.г. В момента се извършва проектиране на 16,3 километровия участък  от  пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел “Буховци“.

Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя  Плевен – Ловеч, като се очаква през тази година да стартират търгове за изграждането на  участъците  от Боаза до п.в. „Дерманци“, от - п.в. „Дерманци“ до п.в. „Каленик“  и от п.в. „Каленик“  до пресичането с Плевен-Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от  пътя Плевен – Ловеч до Русе-Велико Търново, разделен на три подучастъка.

Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя  Видин – Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря, подчерта Нанков.

 

КОМЕНТАРИ

Винету-221:55 - 22.04.2018
Недей да се хвалиш много фъфляк! За най-сложния участък от Струма (през Кресненското дефиле) още нямате ни ОВОС, ни проекти, ама щяла да е готова магистралата до 2023...?
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK