Превантивна акция „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ в Кюстендил

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Засилен контрол за техническата изправност на автомобилите в региона

Днес пътни полицаи от Кюстендил и възпитаници на Обединения детски комплекс в града с ръководител Ани Кръстева проведоха превантивна акция, чието мото бе „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“.

Децата раздадоха на водачи на МПС, пътници и пешеходци картички с послания за безопасно участие в пътното движение. Чрез флашмоб децата пресъздадоха на пешеходна пътека поведението на децата пешеходци и призоваха шофьорите за разумно шофиране през зимата.

Собственоръчно бяха изписали върху картичките: „За да стигнем НИЕ на училище, ВИЕ карайте внимателно и спирайте на пешеходните пътеки!“, „Карайте внимателно, аз нямам спирачки!“, „Моля, не спирайте на тротоара. Няма откъде да мина!“, „Снегът е хубав за игра, но в снега трудно спира вашата кола!“, „Не шофирайте, ако сте употребили алкохол“.

Добромир Добрев, зам.-началник на сектор „Пътна полиция“ подчерта, че до края на акцията ще бъде засилен контролът по отношение техническата изправност на моторните превозни средства, поведението на водачите спрямо пешеходците, както и поведението на пешеходците, призова водачите да не подценяват пътните условия, да не предприемат рискови изпреварвания и стриктно да спазват ограниченията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK