Прерязаха лентата на модернизирания спортен интернат в Сандански

снимки: infomreja.bg

Изцяло обновеният и модернизиран Спортен интернат по плуване в Сандански бе открит след мащабен ремонт за над 3 000 000 лева.

Официалната церемония бе в петък вечерта в присъствието на десетки санданчани, възпитаници и треньори от Плувен клуб „Вихрен“, общински служители и гости.

Заради дъждовното време демонстрациите по плуване бяха отменени, но пък това бе разчетено като знак за бъдещи успехи на малките спортисти.  

Неврокопският митрополит Серафим заедно със свещеници от Санданска духовна околия освети реновирания спортен комплекс. На директорката на интерната Нина Ръждева владиката подари икона на Свети Никола и отправи благопожелания за здраве, късмет и бъдещи успехи на малките плувци от курортния град.

Лентата прерязаха кметът на Сандански Андон Тотев, председателят на Общинския съвет Атанас Стоянов, заместник-областният управител Димитър Капитанов и главният секретар на Министерството на икономиката и енергетиката Владимир Туджаров.

Събитието бе ознаменувано с празнична заря, след което всички разгледаха обновената спортна база.

Проектът „Създаване на екокампуси – като средство за засилване на трансграничното екологично образование и обучение” е в партньорство със SOS Детски селища - Гърция и е на обща стойност 1 634 558 евро. Бюджетът на община Сандански е 1 407 000 евро.

По проекта бе изцяло реконструиран и ремонтиран съществуващият спортен интернат със столовата, кухнята, складовете, санитарните възли и административните помещения на партера, басейните, единият от които с олимпийски размери, и други съоръжения. Изградена бе и нова площадка за фитнес.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK