Преподавателка в Първо ОУ – Гоце Делчев, се завърна от международна конференция

Снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев

Надка Динева беше одобрена като учител, получил „Знак за качество“ на отличен eTwinning проект

Тазгодишната международна  eTwinning конференция се проведе от 24-и до 26-и октомври в Манделю-ла-Напул, на брега на Френската ривиера.

Българската делегация, която участваше в конференцията, беше съставена от представители на Министерството на образованието и науката, Центъра за развитие на човешките ресурси, eTwinning посланици и учители.

В нея беше включена и преподавателката по английски език в Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев, Надка Динева.

Тя беше одобрена за тази делегация като учител, получил "Знак за качество" на отличен eTwinning проект, и заради високата си мотивация за активно участие в това демократично международно събитие.

От 2005-а година eTwinning общността на училищата в Европа помага на около 700 000 учители и милиони ученици да работят заедно в европейски съвместни проекти, преодолявайки културните си различия и засаждайки семената на европейското самоусещане.

По време на конференцията за 2019 година повече от 500 учители от цяла Европа обсъдиха как eTwinning може да допринесе за насърчаване на културата на демократично участие в училищата, за развиване на ценностите, нагласите, уменията, знанията и критичното разбиране на учениците, както и за подкрепа на учителите, които да помогнат на младите хора да се превърнат в активни и отговорни граждани.

Пленарните сесии, дейностите в екипи и работните срещи създадоха условия за споделяне на най-добрите практики, за изследване на новите начини на преподаване от вдъхновените членове на общността eTwinning.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен10:46 - 29.10.2019
Няма що, дали е разбрала нещо, от това което са говорили. Ха, ха, ха, тя български не знае, камо ли английски.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK