“Преобразяване” е мотото на летния фолклорен фестивал в село Долен

Снимки: Transfiguration-festival.com

Автентични песни, родопски гайди, алтернативна и етно музика  огласят потъналото в спомени по богатото си минало родопско село Долен. Всичко това се случва за първи път на организирания четиридневен летен фестивал, който се провежда в момента под мотото “Преобразяване”.

Идеята за фестивала е на Веселин Митев, един от членовете на етно-формацията “Исихия”. Споделя я с други колеги музиканти и ги запалва по нея.

Идеята за фестивала е да не спираме да мечтаем, да победим собствения си дух в здрава, упорита работа. В крайна сметка за всичко това, от което имаме нужда, да бъде споделено с хората – казва Цветан Хаджийски пред БНТ.

За проектирането на двете фестивални сцени с оригинална футуристична визия, авторът арх. Николай Маринов е заложил елементи от архитектурни скици на Леонардо да Винчи. Самото изпълнение е с материали, с които са градени улиците и къщите на Долен – дърво, камък, глина и плат.

Местните хора са доволни от това, което се случва  в селото им.

През всичките четири фестивални дни жителите на Долен гостоприемно отварят къщи и дворове за многобройните гости на селото.

 

КОМЕНТАРИ

до организаторите19:33 - 08.08.2015
Азис ще пее ли ?!?!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK