Премиерът за Шенген: Дипломацията трябва да си свърши работата

Виктор Орбан, Шарл Мишел и Николай Денков Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според него вероятността за Шенген е "много над нула процента, но не е 100%"

Премиерът Николай Денков каза, че не разчита само на тези два дни, за да убеди Австрия и Нидерландия да свалят ветото си върху присъединяването на България към Шенген. Той говори пред журналисти преди началото на заседанието на европейските лидери.

"Разчитаме на целия период, през който започнахме работа по промяна в законите", каза министър-председателят:

"Ние не разчитаме на тези два дни. Разчитаме на целия период, откакто започнахме да работим по промяната на законите, за да можем да убедим Нидерландия, че сме подготвени за Шенген, със защитата на границите на България, там имаме много съществен напредък през последните месеци. Всичко това се отчита, в края на краищата дипломацията трябва да си свърши работата, разчитаме и на подкрепата на другите държави, когато ние сме си свършили работата".

Дори и приемането ни до края на годината да не се случи, това, което правим, е в наша полза, каза премиерът:

"Ние напредваме. Дали това ще доведе до приемане на България (в Шенген), това вече не зависи от нас. Но нека да припомним, че тези промени са в полза на българските хора. Ние искаме по-добра правосъдна система, по-добра защита на границите, така че да не влизат мигранти. Това ще го има. оттам нататък - пак казвам, дипломацията трябва да си свърши работата. Вероятността е много над нула процента, но не е 100%".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK