Премиерът призова ФИФА да се ангажира със случая БФС

Снимка: Infomreja.bg

Премиерът призова ФИФА да обсъди и предложи възможни решения на безпрецедентната ситуация

В писмо до президента на ФИФА Джани Инфантино министър-председателят акад. Николай Денков призова международната футболна федерация да се въвлече в казуса с БФС в съответствие с правата и отговорностите, посочени в устава на ФИФА.

Повод за писмото е натрупаното напрежение, което доведе до масов протест срещу президента на БФС Борислав Михайлов в деня на срещата България - Унгария, придружен от безредици и насилие в центъра на София снощи, съобщават от Правителствената информационна служба.

Премиерът призова ФИФА да обсъди и предложи възможни решения на безпрецедентната ситуация, като се позова на чл. 8 (2) от Устава: „Изпълнителните органи на асоциациите членки могат при изключителни обстоятелства да бъдат отстранени от длъжност от Съвета, след консултация със съответната конфедерация и да бъдат заменени от временно управляващ комитет (normalization committee) за определен период от време.“

В писмото премиерът изтъкна и натрупаните критики и недоволство към ръководството на БФС и безпрецедентното обединение на враждуващи фен клубове срещу него. Цитиран е и фактът, че повече от 140 клуба (от общо 550), гласували против сегашното ръководство на БФС, впоследствие са изключени от Съюза след конгреса му през май 2022 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK