Премиерът поиска отмяна на вота за футболист №1

снимка: infomreja.bg, архив

Премиерът Бойко Борисов предложи на организаторите на анкетата „Футболист на годината“ да обявят тазгодишното гласуване за „нулево“ или призът „футболист на годината“ да бъде връчен на избрания за „най-добър млад футболист“. Той е изпратил специално писмо до спортните журналисти и футболните фенове, след като стана ясно, че е първи в списъка от 20 номинирани за наградата “Футболист на годината“ за 2011 г., получавайки 44% от вота на феновете.

Картотекираният във Витоша (Бистрица) Борисов завърши с 3501 гласа, като остави след себе си нападателя на Манчестър Юнайтед и седемкратен победител в анкетата Димитър Бербатов с 1955 гласа (24%). Трети е футболистът на петодивизионния Шипка (Драгор) Васил Лукаев с 430 гласа (5%).

В писмото си премиерът благодари за номинацията да участва в престижната анкета, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ, цитирани от "Фокус". „За мен вотът на феновете, с чиито гласове печеля приза „Футболист на годината“, е протестен вот. Този вот е сигнал, не че Борисов е най-добрият футболист, а че и българският футбол се нуждае от реформи и нова политика, която да изведе един от най-обичаните спортове на ново поле”, пише Борисов.

По думите му в продължение на месец е следил коментарите по темата и със съжаление е установил, че "навсякъде, където присъства моето име, всичко се превръща в политика". Според Бойко Борисов това е подменило смисъла на анкетата, а "аз съм убеден, че българските фенове нямат интерес от такъв дебат, а българският спорт не печели”.

„Никога не съм крил своето пристрастие специално към футбола - и като зрител, и като запалянко. Ще продължа активно и да търся спонсори за българските футболни отбори и да поставям спорта, като един от приоритетите на държавата. На последно място – като човек, който е бил треньор на националния отбор по карате, мога да направя разлика между професионалната и аматьорската игра в спорта. Българският футбол и спорт бяха изправени пред сериозни изпитания – недостиг на средства, отлив на спонсори”, пише още в писмото си Борисов.

Церемонията по награждаването на "Футболист на годината" ще се състои на 23 декември в зала “3“ на комплекс “Царско село“ в София. Определянето на класацията зависи изцяло и единствено от журналистите, които от днес започват да гласуват, а феновете само номинираха футболистите. Получените до тук гласове не се взимат предвид.

Миналата седмица обаче премиерът заяви по bTV, че не би върнал наградата, ако спечели. "Единствено за футболист на годината няма да проявя скромност. Това не е като при художниците, на които отказах. Ето Гонзо - нека си признае, последния път доведе четири левскарчета срещу нашите тигри от  "Бистрица" и ги бихме 18:12. Той вкара 4 гола, аз му вкарах 8. Във футбола е като красотата при жената и потентността при мъжете - никой не се признава за по-слаб, няма как да се призная за по-слаб, Тигрите са голям отбор", категоричен бе тогава  Борисов. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK