Премиерът Главчев: Възможно е забавяне при обявяване на изборните резултати

Снимка: Министерски съвет

Според него към момента всичко върви по график

На предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни в изборните протоколи ще бъдат обработени три пъти повече числа, отколкото на предишните избори, а броят РИК-ове е същият. Това може да доведе до закъснение на официалните резултати от вота, заяви министър-председателят Димитър Главчев пред журналисти. Премиерът специално обърна внимание на този факт от изборния процес, за да няма спекулации по темата и да не се нагнетява напрежение в обществото.  Ще говорим и с ЦИК какви са техните очаквания, сигурен съм, че ще се справят във възможно най-кратко време, добави Главчев. 

Премиерът увери, че каквото зависи от служебния кабинет по отношение на подготовката на изборите и противодействието на купуването на гласове ще бъде направено. Към момента всички се движим по график - ако институциите продължим да работим в синхрон, резултатът ще бъде добър, добави министър-председателят. Главчев изрази очакване предизборната кампания да бъде честна и прозрачна. 

В отговор на журналистически въпрос за изборите в Република Северна Македония премиерът Димитър Главчев заяви, че се надява нашите съседи да продължат европейската си перспектива. „Ние от своя страна повече отстъпки няма накъде да правим, още повече че позицията, която имаме, е общоевропейска“, изтъкна министър-председателят. Главчев беше категоричен, че е необходимо да бъдат спазвани изискванията за приемане в Европейския съюз.

По случай Деня на Европа, 9 май, министър-председателят Димитър Главчев присъства на церемонията по тържествено издигане на знамето на Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//