Преместиха в Пирогов най-тежко пострадалата от злополучния купон в Падеш

снимки: infomreja.bg

Транспортираха за Пирогов в състояние на токсична кома Даниела Апостолова, която е най-тежко пострадала от злополучния купон в село Падеш, при който шестима тийнейджъри се натровиха с течност за чистачки.

Преди  обед 18-годишното момиче замина за столичната клиника с лекарски екип от Благоевград. Състоянието й продължава да бъде тежко, заяви д-р Димитър Кръстев от отделението по реанимация.

„Момичето е с полиорганна недостатъчност, стабилизирана е, но продължава да е в кома, не се ангажираме с прогнози за състоянието й”, допълни медикът. Той коментира, че дори и 50 милилитра от спиртната течност са достатъчни, за да предизвикат тежка интоксикация на човешкия организъм.

Цяла сутрин пред отделението на благоевградската болница стояха разтревожени родителите и сестрата на Даниела Апостолова. Те разказаха, че децата са изпили по една-две чашки от течността за чистачки, която объркали с розово вино. Спиртният разтвор бил съхраняван в пластмасово шише от пелин и домакинята на дочашния купон Даяна Калайджиева открила бутилката в мазето на къщата в Падеш.

В злополучната нощ младежите били сами в дома на своята приятелка и не е имало възрастни, които да ги наглеждат. През деня тийнейджърите са празнували на събор в съседното село Габрово.

Вчера шестимата младежи от домашното парти бяха приети в МБАЛ-Благоевград с тежки итоксикации. Основната версия на полицията по случая е, че компанията са пили течност за чистачки, оставена от бащата на едно от пострадалите момичета в бутилка в мазето. Децата взели отровната течност, като решили, че е алкохол, за да си допият.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//