Прегръдка по президентски

снимка: БТА

В първия ден от мандата си като президент ще обявя списък с поетите ангажименти към гражданите по време на предизборните ни срещи, пише dnes.bg. Това каза пред журналисти избраният за президент Росен Плевнелиев. Той се срещна днес с президента  на България в периода 1997 - 2002 г. Петър Стоянов 

По думите на Плевнелиев така ще може да се следи за  изпълнението на всеки ангажимент и това ще е част от гражданския контрол над институцията. Новият български държавен глава повтори, че първият  указ, който ще подпише, ще е за освобождаването на посланиците - агенти на ДС.

В отговор на въпрос дали това ще обедини нацията той посочи, че това ще покаже, че е честен с избирателите и този акт ще е символ на изпълнено обещание. Плевнелиев посочи още, че всеки постъпващ на работа в президентството ще бъде проверяван за принадлежност към ДС.

Петър Стоянов пожела на бъдещия президент да продължава да слуша хората. „Говорихме по много сериозни теми и ми хареса това, че въпреки че в момента е на върха на овациите, той слуша, все още. Задаваше въпроси, за да ме пита за неща, които смята за важни и го поздравявам за това. Човек, който умее да слуша, може да стигне далеч“, каза Стоянов.

„От сърце му пожелавам не дори да не прави грешки – това е глупост. Няма политик от най-висок ранг, който да не прави грешки. Пожелах му - да е достатъчно концентриран и да се моли на Бог в тези един или два драматични момента, които съдбата ще му поднесе, когато ще трябва да решава като президент, тогава да не сгреши”, допълни той.

Той посочи, че Плевнелиев ще е президент на държавата във време, когато предизвикателствата са по-различни от преди. „Ако аз бях сега президент, за мен щеше да е по-трудно, защото съм от друго поколение. Говоря за икономически и финансови предизвикателства”, призна Петър Стоянов. /dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK