Представят комедията „Ох, тези пари“ на дупнишка сцена

Снимка: Личен архив

Поставят дилемата – да си мултимилионер или да си заобиколен от семейството си?

Комедията „Ох, тези пари“ ще бъде представена тази вечер в Общинския драматичен театър „Невена Коканова“ в Дупница. Човекът и парите – една чувствителна, конфликтна, дори взривоопасна връзка, стара като света. Вечното противостоене между “да имаш” или “да бъдеш". Зад този директен сблъсък се крие една съвременна комедия, която е далеч от какъвто и да е поучителен тон, забавлявайки ни върху темата – какво е да си щастлив.

Какво е щастието – да си мултимилионер или да си заобиколен от семейството си и хората, които обичаш? Това е дилемата на Ришар (Васил Драганов), когато разбира, че той е печелившият на големия джакпот. Той дълго се колебае и една вечер събира най-близките си, жена си (Марина Мозжухина), майка си (Добрина Гецова) и своя колега и най-добър приятел Етиен (Божидар Попчев), за да сподели новината.

Един спектакъл за това как привидно незначителни неща могат да преобърнат живота ни, за изпитанията пред онова, което считаме за любов, за разрушителната сила на нещата към които най-силно се привързваме, когато загубим усета за мярка. И разбира се, става дума и за това, колко малко се познаваме един друг и как истинското опознаване настъпва само и единствено преминавайки заедно през силни, разтърсващи събития.

Но “Ох, тези пари" не забравя своята основна цел - да ви забавлява от първия до последния момент. Един превъзходен актьорски квартет, дирижиран от режисьора Владимир Петков и разположен в дом създаден от сценографа Галина Абаджимаринова.
Един спектакъл, който си струва "тези пари".

В ролите участват актьорите Васил Драганов, Добрина Гецова, Марина Мозжухина и Божидар Попчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK