Представиха проект за разкриване на социални услуги за деца и младежи с увреждания в Сандански

снимки: Община Сандански

На пресконференция в залата на Общинския съвет в Сандански днес бе представен проектът „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания” от заместник-кмета Мария Чинкова.

В присъствието на екипа по проекта, заместник-кмета Младен Тимчев и областния координатор Любка Дамянова бяха изложени целите и дейностите, заложени в проекта, който е на стойност близо 370 000 лв.

В края на 2012 г. кметът на община Сандански Андон Тотев направи първа копка в село Вълково за изграждането на Център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище, които вече са изградени и функциониращи.

По представения проект е осъществена дейност за обгрижване на настанените деца и младежи в среда, близка до семейната с гаранция за  сигурност, здравеопазване и развитие.

В Центъра бе назначен и обучен персонал за предоставяне на услугата ЦНСТ, а зам.-кметът Чинкова изказа огромната си благодарност към кмета Андон Тотев и заместника му Младен Тимчев за оказаната подкрепа и съдействие при решаване на трудни казуси, свързани с реализирането  на проекта.

Присъстваха представители на социални институции, детски градини, общинска администрация, заинтересовани страни и медии.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK