Представиха новия треньор на БК Академик

снимка: bgbasket.com

Божидар Гьорев бе представен официално като треньор на баскетболен клуб Академик Благоевград. Лично ректорът на ЮЗУ Неофит Рилски проф. Иван Мирчев доведе Гьорев в залата на учебното заведение. 28-годишният специалист подписа договор с Академик за срок от 3 години и ще работи в тандем с Николай Хаджиев.

Десет състезатели приветстваха новия наставник и направиха първа тренировка под негово ръководство. Гьорев е бил помощник на Росен Барчовски и Александър Тодоров в Рилски спортист Самоков. Последната състезателна година младият специалист бе асистент на Тодоров в МЗТ Скопие, с който спечелиха титлата в първенството на Македония.

Като треньорски тандем в Самоков, Тодоров и Гьорев изведоха Рилски спортист до финал в турнира за Купата на България през 2009-2010 в Ямбол, където тимът отстъпи в драматична битка пред Левски. През следващия сезон пък Гьорев отново получи медал в надпреварата, но вече като асистент на Барчовски, след като Рилецо заслужи бронзовите отличия, побеждавайки Черно море в малкия финал на Купата в София.

Сега целите пред Гьорев са далеч по-скромни, а първата от тях е да изгради млад отбор, с който да атакува челните места в А група. Според ректора проф. Иван Мирчев до три години Академик трябва да играе в Националната баскетболна лига на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//