Представиха европейски възможности на младежите в Кюстендил

снимка: ОИЦ - Кюстендил

Информация за Европейския съюз, европейските фондове и за възможностите за активно включване на младежи в проекти, съфинансирани от Структурните и Кохезионния фонд  на Европейския съюз, бяха представени  на поредица от посещения в училища, които екипът на Областен информационен център (ОИЦ) – Кюстендил.

На срещите с ученици експертите на ОИЦ – Кюстендил представиха основните принципи, приоритети и финансови инструменти на политиката на сближаване на Европейския съюз, като бе подчертана ролята на тази политика за преодоляване на различията в икономическото и социално развитие на страните-членки и регионите на Европейския съюз.

Представени бяха възможностите, които Структурните и Кохезионния фонд на ЕС предоставят през настоящия програмен период чрез седемте Оперативни програми в България, като акцент бе поставен на проектите „Студентски стипендии" и „Ученически и студентски практики", изпълнявани от Министерството на образованието, младежта и науката, финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

В част от посещенията се включиха и представители на Центъра за кариерно ориентиране – Кюстендил, създаден по проект  „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Целта на този проект е създаване на система за кариерно ориентиране в училищното образование за постигане на съответствие между националната и европейската политика в областта на ориентирането през целия живот.

 

снимка: ОИЦ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK