Председателят на БАН връчи отличия на церемонията „Академични оскари“

Снимка: Столична община

Събитието откри министър-председателят акад. Николай Денков

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски присъства на церемонията “Академични оскари” за 2023 година, организирана от вестник “24 часа”. Отличията са базирани на Рейтинговата система на висшите училища в България – ежегодна класация, организирана от Министерството на образованието и науката (МОН) и от консорциум, в който са включени Институт “Отворено общество” и “Сирма груп”.

Акад. Юлиан Ревалски връчи отличията на ректорите на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” проф. Сава Димитров  (първо място в направление „Музикално и танцово изкуство“ ) и на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство–Пловдив проф. Тони Шекерджиева-Новак (първо място в направление „Теория на изкуството“).

За Академията е от изключително значение качеството на образованието във висшите училища, каза акад. Ревалски в поздравлението си към наградените. Той припомни историята на БАН  – от 1940 г. е съществувал отдел към Събранието на академиците и член–кореспондентите, свързан с творците на изкуствата. До 1947 г. Академията е била Българска академия на науките и изкуствата, а след това е преименувана със закон.

Събитието откри министър-председателят акад. Николай Денков. В събитието участваха представители на академичната общност и бизнеса, министри, кметове и медии.

Церемонията представя рейтинговата система като най-качествения ориентир за младите хора и за техните родители, за това кои университети и кои професионални направления дават най-добри шансове за реализация на младите хора; къде се влиза с най-високи оценки от средното образование; кои са специалностите, които гарантират 100 процента работа веднага след дипломирането; какво е най-доходно да се учи в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//