Председателката на ОИК в Пловдив фалшифицира изборите за кмет през 2015

Снимка: Infomreja.bg

По телефона за БНТ тя потвърди отново това твърдение

Председателят на Общинската избирателна комисия на Пловдив през 2015 година Деница Чингарова обяви в личния си профил във Фейсбук, че под заплаха за децата си е фалшифицирала изборите тогава в полза на Иван Тотев.

"Да се знае. Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават!!!" – написа Чингарова.

По телефона за БНТ тя потвърди отново това твърдение и уточни, че през всичките тези години заплахите са продължавали и затова е мълчала досега. Деница Чингарова отказа да даде повече детайли и пое ангажимент да изнесе повече информация в утрешния ден. Припомняме, че на балотажа на местните избори през 2015 г. Иван Тотев спечели срещу Славчо Атанасов с разлика от 1416 гласа.

За БНТ Иван Тотев коментира, че вече се консултира с адвокат и предстои да вземе решение как да действа по случая. Тотев сподели още, че е шокиран от твърдението на Чингарова, което окачестви като абсолютно безумие. Бившият кмет не изключва възможността това да е "активно мероприятие".

Районна прокуратура-Пловдив обяви, че се самосезира по публикации в медиите и разпореди проверка по случая. По указания на наблюдаващия прокурор ще бъдат снети обяснения от граждани и изискани документи, обявиха още от прокуратурата.

Проверката е възложена на отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР-Пловдив и ще се води за извършено престъпление по чл. 143 ал.1 от Наказателния кодекс - за принуда. Срокът за приключване на проверката е едномесечен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK