Предколедното пътуване започва, засилен трафик към изходите на големите градове

Снимка: БГНЕС

Традиционното изнасяне от големите градове преди Коледните и Новогодишните празници започва. Днес е последният работен ден преди Бъдни вечер и Коледа.

Стотици хиляди автомобили се очакват да напуснат само столицата София днес. Засилен ще е трафикът към изходите на големите градове в цялата страна. По всички пътни артерии ще има засилено полицейско присъствие.

На основните изходи на София пътните полицаи ще следят за нормалното придвижване на автомобилите. Две ленти ще бъдат обособени за излизащите от София през Владая.

Най-натоварено се очаква да бъде движението освен в района на столицата, по автомагистрала „Тракия” и „Струма”, по пътищата, водещи към зимните ни курорти и към граничните пунктове „Кулата” и „Калотина”. Ограничава се движението на камионите над 12 тона по главните пътища.

Същата мярка ще важи и за 26 декември, както и преди Нова година и на 2-ри януари. Шофьорите трябва да бъдат внимателни, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK