Предизборната програма на кандидат-кмета Румен Томов в сектор „Образование“

Снимка: ИК

Предвижда се полудневната организация на учебния ден да се осъществява преди обяд

Предизборната програма на независимия кандидат за кмет на община Благоевград - Румен Томов, в сектор „Образование“:

* Разработване на ПРОГРАМА за изграждане, пристрояване, надграждане и реконструкция на детските ясли, детските градини и училища за периода 2023-2027 г.

* В сътрудничество с директорите на училища разработване на ПЛАН със срок за създаване на необходимите условия полудневната организация на учебния ден да се осъществява преди обяд.

* Изграждане на училищна STEM среда в училищата на територията на община Благоевград.

* Връзка с модернизиране, обновяване и създаване на ново пространство, което да позволява качествено образование - лабораторен комлекс и среда за проектна компетентност и работа в екип извън класическата класна стая.

* Максималният брой на групите и децата в група в ЦДГ, броя на паралелките, групите и на учениците в тях в училищата се определят в съответствие с капацитета на сградния фонд, специфичните изисквания към физическата среда и НАРЕДБАТА за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

* Актуализиране на НАРЕДБАТА, с която се определят условията и редът за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини.

* Разработване на нова система за прием в първи клас, в която водещ критерий е близостта на училището до постяния/настоящ адрес на детето, като се определят прилежащи райони на училищата за обхват на учениците.

* Създаване на електронна платформа за системата на прием в първи клас с представена информация в цифрова форма, чрез използване на общоприет стандарт за нейното визуализиране на компютър, мобилно устройство, която включва необходимите документи за класиране, записване, преместване на учениците, даваща възможност за гъвкаво, интерактивно и адаптивно"участие" на родителите/настойниците, без ограничение на времето и мястото и начина на достъп навсякъде и по всяко време.

* Съгласуването на държавен-план прием в професионалните гимназии на територията на община Благоевград съобразено с осъществяването на обучение по професии, значими за устойчивото развитие на общината.

* Разработване на ПРОГРАМА за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

* Финансирането на дейностите в системата на предучилищното и училищното образование е със средства от държавния бюджет, бюджета на общината, европейски фондове и програми и други източници.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK