Предимно слънчево време днес

Снимка: Infomreja.bg

През нощта от запад ще се заоблачи

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над планинските, а преди обяд и над източните райони, но без валежи. Северозападният вятър ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°. През нощта срещу събота от запад отново ще се заоблачи.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, а след обяд временно ще се разкъса и намалее. Ще духа силен вятър от северозапад, който вечерта временно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с по-значителни увеличения на облачността преди обяд, но без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 4°-6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода 9°-10°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари - ще продължи да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 54 мин. и залязва в 17 ч. и 18 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 24 мин. Луната изгрява в 09 ч. и 43 мин. и залязва в 19 ч. и 45 мин. Фаза: два дни след новолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK