Предимно облачно време днес

Снимка: Infomreja.bg

Ще има и превалявания

Днес преди обяд облачността ще е предимно значителна и на места в Западна и Централна България все още ще превалява. След обяд над северозападната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. В планинските райони и на места в Горнотракийската низина в следобедните часове ще има и гръмотевици. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад, в крайните източни райони ще е от югоизток, слаб до умерен. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Над планините облачността ще е значителна, в масивите от Южна България след обяд купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 22-25°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

На 24.09.2020 слънцето изгря в 07:17 часа и ще залезе в 19:18 часа. Продължителност на деня 12:01 часа.

Луната ще изгрее в 15:24 часа. Осветеност на диска в 0h UT 57 %. Фаза на луната: първа четвърт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK