Преди политическите си срещи в Гоцеделчевско Бареков се черкува в Хаджидимовския манастир

снимки: infomreja.bg

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков и председателят на ЗНС Румен Йончев часове преди старта на насрочените за днес политически срещи, посетиха известния в Неврокопския край манастир "Свети Георги Победоносец” край Хаджидимово, за да се черкуват.

Днес бе и първият ден от Страстната седмица, почитана от всички християни, което направиха и двамата лидери. Пред манастира ги очакваха много хора, сред които и привърженици от гърменското село Рибново, начело с бившия координатор на РЗС за региона Недим Таламанов. 

Сред посрещачите бе и още една знакова фигура от предишните парламентарни избори - Иван Шиндов от с. Копривлен, който в момента е лидер на ББЦ в Хаджидимово. Шиндов и Таламанов бяха в кандидатдепутатската листа на РЗС.

По традиция на входа на манастира двамата бяха посрещнати с питка и здравец. Гостите на светата обител бяха въведени  от монаси, които им показаха и разказаха за чудотворната икона на светеца, благодарение на която манастирът е възстановен и обновен.

"Политиците, които поканих на публичен дебат - Лютви Местан, Сергей Станишев и Бойко Борисов, нямат избор и трябва да приемат, защото тези избори са много важни и са възможност за излизане от кризата. Предложил съм четири дати, както и четири региона за дебата, като настоявам той да не се състои в София, а в някой от регионите", заяви Бареков пред журналисти. 

Той призова на дебата тримата партийни лидери да кажат дали приемат идеята му здравеопазването да е безплатно за децата. "И дали са съгласни хората да плащат едни и същи данъци, а да получават три пъти по-лоши пътища, болници и училища", обясни Бареков днешната хвърлена ръкавица към Местан, Станишев и Борисов на срещата с жители от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

Той бе категоричен, че статуквото се страхува от него и от неговите привърженици и на 25-и май именно "той и негово величество избирателят ще объркат сметките на ГЕРБ, БСП и ДПС, за да не могат повече Борисов и Местан да пият спокойно кафе".

Залата в Дома на културата в Гоце Делчев бе пълна със симпатизанти, дошли да видят на живо Николай Бареков и екипа му.

Бареков подчерта, че според социолозите в момента в България има четири политически сили и коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ е една от тях.

"Местан няма нужда да се крие зад Пеевски, а трябва да излезе на този дебат", каза още той. Бареков представи и лидера на ЗНС Румен Йончев, като разкри, че той също ще е на челна позиция в листата на коалицията.

По повод думите на Осман Октай в сутрешния блок на една от телевизиите, че очаквал да види в листата на Бареков името на Делян Пеевски, Бареков заяви: "Кой е Осман Октай да коментира България без цензура. Той е един крадец, изхвърлен от една крадлива партия".

Бившият телевизионен водещ не пропусна да отбележи многократно при всичките си срещи днес в Гоцеделчевско, че Бойко Борисов вече не е фактор и че трябва да се примири с тази мисъл.

"От тук нататък неговият път не води към Европа, а към Темида. Борисов е с някакво душевно разстройство, няма да има избори две в едно, колкото и да му се иска. Тези избори вече започнаха, следващите ще са октомври месец, както аз съм казал. Това е един неграмотен, нечетящ човек, с престъпно самосъзнание”, допълни Бареков.

Пред пълната зала той обеща, че ББЦ ще спре дерибейството на ДПС в Благоевградско, като подчерта, че му е омръзнало от лъжи.

"Тия от парламента дори не ходят на работа, а животът върви към по-зле. Те трябва да си ходят". С тези думи възрастна жена от сатовчанското село Плетена се обърна към лидера на "България без цензура".

Гоце Делчев бе поредна спирка от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина, което Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" стартираха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

В предизборната си реч в Гоце Делчев Николай Бареков се закани, че след изборите ще блокират Областната управа в Благоевград и ще принудят губернатора Муса Палев да си подаде оставката. ”Проблемът на тези хора не е кой каква религия изповядва, а в това, че ДПС изгради престъпна клика с БСП, но в нея работи и ГЕРБ. В Банско съюзът е между ГЕРБ и ДПС, както и в Рибново. Помните ли кой направи Борисов генерал –това беше Доган", каза Бареков. 

"Едно ще ви кажа за себе си – в този живот на никого нищо не дължа, не съм подарявал кученца. Имам една проста кауза и тя се нарича добруване на българския народ. Липсата на защита на обикновените граждани е причината в последните години ние да не живеем добре, а един депутат от ДПС ни помогна ВМРО да се изправи на крака и да потърси сметка", допълни тезата на Бареков и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който ще бъде втори в листата.

"Майките в България се събудиха и няма да позволят да се продадат сърцата им за предизборно подхвърлени жълти монети", заяви от трибуната и Даниела Колева, зам.-председател на "Евромайки". Тя бе категорична, че да си майка в България е най-трудното нещо. „Има жени, които са подложени на унижението да чакат с години да се одобрят за лични асистенти на своите болни деца срещу 150 лева за 4-часов работен ден. В същото време тази държава дава по 700 лева за изоставено дете, това справедливо ли е", риторично попита тя.

"Боли ме, че за четвърт век преход от най-развита в селскостопанско отношение държава станахме страна, в която се внасят 80% от храните, а индустрията ни беше срината. За 25 години едни хора, които ни говореха за демокрация направиха сини и червени паравани, зад които вършеха грабежи, а пред нас приказваха други неща. Те ще си отидат, но си отиват и нашите деца. Трябва да спрем това и ние можем да го направим така, че от 26-и май да не ги видим никога", заяви  на срещата в Гоце Делчев и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Atanas13:43 - 19.04.2014
Vsichki, koito sega pluiat po Barekov sa vzeli po 15 lv ot Gosho deputato za da pishat po foruma! Veche e dokazano...
тяdh22:13 - 16.04.2014
25 лет псевдодемократии , лжи, грабительства , разрушения страны ничему не научили многочисленных дураков, готовых бежать за очередным уж политиком и уж спасителем нации и страны.Бареков обещает на своих плакатах национальное самочувствие болгарам.Почему он не обещает высокого жизненного стандарта, возрождения промышленности, сельского хозяйства, здравоохранения, образования,ведь именно после этого придет и высокое национальное самосознание , даи нравственное и духовное возрождение тоже лишним не будет. Поделом дуракам--зомби!
Ти13:31 - 16.04.2014
Ти който се изказваш с турцизъм, да вземеш да се изринеш като тор с някой по - мощен багер от строителната ви фирма на ортаци с големи мераци.
боклуци12:38 - 16.04.2014
Вижте гюбрето Шиндов Ванчо къде се е наредил пак хахаха,боклущищата се съброха заедно

FACEBOOK