Предадоха на съд данъчния инспектор, взел 1000 лева подкуп от разложки бизнесмен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу Георги Ц. за извършено от него престъпление по чл. 301, ал. 1 от Наказателния кодекс. Досъдебното производство срещу данъчния служител приключи за малко повече от месец.

Обвиняемият заемал длъжността главен инспектор по приходи в ТД на НАП-София, отдел „Оперативни проверки“.

В периода 22-ри до 28-и февруари тази година, на различни места в Разлог, той поискал и приел подкуп, за да не извърши действие по служба, а именно да не състави акт за установяване на административно нарушение.

При проверка на хранителен магазин, стопанисван от ЕТ „Б. – Г.Б.“, и констатирана разлика в касата на търговския обект в размер на 41.81 лв., той поискал подкуп в размер на 1500 лв.

Няколко дни по-късно, в изнесено работно място на ТД на НАП - София, в качеството му на длъжностно лице Георги Ц. приел от представител на ЕТ плик със сумата от 1000 лв., за да не състави акт.

При условията на неотложност било извършено претърсване, при което в чантата на инспектора са били открити предадените му пари.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград обвиняемият бил задържан за срок до 72 часа, а впоследствие спрямо него била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

С решение на Софийски апелативен съд той бил освободен от ареста срещу „Парична гаранция“ в размер от 1500 лв. 

Предстои насрочване на делото от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK