Пребиха лидера на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев

Общинският лидер на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев, снимка: Infomreja.bg

Нападнаха и пребиха общинския лидер на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев, научи ИНФОМРЕЖА.

Екшънът се е разиграл преди половин час в центъра на града, в близост до Общинската избирателна комисия.

За момента не е ясно кои са нападателите му, нито какво е състоянието му. Не е известно и дали побоят над Стойчев е на политическа основа.

Инцидентът стана часове преди Общинската избирателна комисия да заседава по казуса с независимия кандидат за кмет на Белица - Муса Палев, който вчера изненадващо реши да се откаже от изборната надпревара.

Тази неделя той трябваше да се изправи на балотаж срещу кандидата на ДПС Радослав Ревански.

Палев обаче подал заявлението вчера в 16.50 часа, близо два часа по-късно от крайния срок, в който ОИК - Белица вече се е произнесла окончателно за балотажа между него и Ревански.

„По закон, ако някой се откаже от балотажа, трябва да го направи в 24-часов срок след обявяване на официалните изборни резултати. В случая се касае за закъснение от 1 час и 40 минути, което на практика означава, че на балотаж отива само Радослав Ревански”, обясни председателят на ОИК – Белица Елиана Спасова.

Пред ИНФОМРЕЖА тя заяви, че в момента пътува към Белица и все още не е запозната с побоя над Стойчев.

Според жители на Белица партийният лидер на ГЕРБ е бил пребит от гардове на столична охранителна фирма, която е била наета за опазване на обществения ред по време на първия тур от местните избори.

Цяла сутрин районът е бил обсаден от джипове с непознати млади и яки момчета. По неофициални информация партийният лидер е бил пребит от десетина здравеняци.

В момента полицейското присъствие в цялата община е засилено.

"Засега ще се въздържа от коментар, защото разследването трябва да си свърши работата. Ще кажа само, че Иван Стойчев в момента е в болницата в Разлог, където му обработват раните. Знам, че е контактен, но дезориентиран", лаконична бе областната координаторка на ГЕРБ Даниела Савеклиева. Тя допълни, че най-вероятно областното ръководство ще излезе с официална позиция за случилото се.

Радослав Ревански пък вчера подал жалба в прокуратурата срещу Иван Стойчев и кандидат-кмета на ГЕРБ Иван Богданов.

"Вчера цял ден двамата влизат в ОИК-Белица и малтретират комисията. Наричат председателката Елиана Спасова и членове на комисията "кокошки", "продажници" и отправят към тях закани "Ще ви убием", "Ще ви застреляме". Два пъти идваше и полиция. Хората вътре ми пращаха sms-и, не смееха дори да ми се обадят. Цялата работа е затова, че отивам сам на балотаж. Това са бандити, а не политически лидери", коментира пред ИНФОМРЕЖА Ревански.

Той изрази надежда органите на реда да си свършат работата по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Нериманката21:41 - 28.10.2015
Това е само работа на Муса Палев. По този начин е целял да опетни ДПС, но няма да успее, защото е прекалено глупав!
zainteresovan14:11 - 28.10.2015
Кога ще има повече информация ?
SCHWARZ FREIHERR14:06 - 28.10.2015
Еми като заплашват членовете на ОИК така се получава... някой ги е защитил!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK