Пребиха експерт от РИОСВ пред къщата му в Покровник

снимки: личен архив

Старши експертът по биоразнообразие в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград Росен Алексов е бил зверски пребит от свой съсед. Инцидентът станал късно снощи пред къщата му в село Покровник.

Скандалът тръгнал след спор за дига, която Алексов изградил пред дома си, за да предпази жилището си от влага и наводнения. Съседът му обаче я разрушил.

„Това се случи няколко пъти. Накрая напрежението ескалира и комшията Симеон Солачки ме преби като куче“, разказа експертът по биоразнообразие.  

Според жители в Покровник обаче Росен Алексов сам си изпросил боя, след като същата вечер снимал с фотоапарат двамата братя Ангел и Симеон Солачки пред къщата им, която е срещу неговата.  

Алексов отрича това да е истинската причина за агресията на комшията и обяви, че той е снимал само изградената от него дига. В полицията пък казал, че е бил бит безпричинно.

Пострадалият е удрян в лицето. Дясното му око е затворено и не вижда с него, има травми и по тялото. „Ще си извадя медицинско свидетелство и още в понеделник и ще заведа дело срещу Солачки“, категоричен е Росен Алексов.

„От две седмици цялото село е подложено на системен тормоз от страна на Алексов. Рядко можеш да го видиш в нетрезво състояние, снима за щяло и нещяло хората пред домовете им, когато се качват или слизат от колите си. Заяжда се с тях, обвинява ги в незаконно строителство, заплашва със съд и постоянно подава фалшиви сигнали на тел. 112 и пожарната“, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът на Покровник Методи Цонев, който призна, че и той самият на няколко пъти е фотографиран от екоексперта.

Според Цонев Алексов има психични проблеми. Кметът дори разговарял с майка му, като я помолил да го заведе на лекар специалист.  

„В чудо се виждаме с неговите странности. Слага си шапка с лампа и копае някакви гьолове. На улицата пред дома си е направил изкоп до коленете. Това е незаконно и затруднява движението на автомобили“, каза още Методи Цонев.

Жители на селото са твърдо решени да стартират подписка срещу Росен Алексов, която да изпратят до полицията и до общинския управник Атанас Камбитов. 

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Развигор Ангелов20:30 - 05.03.2013
Как може така на Роската бе хора.. недеите така.. може да си снима но това незаконно ли е да си се разхождаш с фотоапарата и да снимаш това което ти прави впечатление? Наздраве Росене и дано се оправят нещата ;)
виден-офф11:00 - 05.03.2013
УЖ СМЕ ВЕЧЕ ЕВРОПЕЙЦИ,АМА НА ДАЛИ!!АКО СМЕ ТАКИВА ,ТО ТОЗИ ДЕРИБЕЙ ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО-ПО ЕВРОПЕЙСКИ!!!
лия20:19 - 04.03.2013
какавто и да е ,е човек.Как може такова зверство от уж хора парадипащи че са наред
hai21:36 - 02.03.2013
Тоя е луд и е шизофреник, който работи в държавно предприятие при положение, че е кукувица.

FACEBOOK

//