Празник в Балдево: Полагат асфалт след повече от 20 години (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

За ново начало в развитието на гърменското село Балдево хората днес отчетоха започналото асфалтиране на основната улица в населеното място.

Централната улица, която започва от местното читалище до комплекс "Боже име", е напълно обновена и днес фирмата изпълнител "А-Строй" започна полагането на асфалт. 

"В селото не са извършвани ремонти на пътища повече от 20 години. Преди асфалтирането, със заделени средства от общинския бюджет като капиталови разходи, бе подменена изцяло и старата канализация, която бе проблемна за местното население. Балдево добива статут на туристическа дестинация, а обновяването му е и стимул за задържането на младите хора, както и привличането на туристи и инвеститори. Наистина се надявам днес да поставяме новото начало за развитие в нашето село", коментира кметът на Балдево Илияна Гюрнева, която е от ПП ГЕРБ. 

„20 години бяхме забравени и от царя, и от Бога, за селото общината все нямаше пари. Сега, благодарение на общинския кмет Минка Капитанова и местната ни кметица Илияна Гюрнева, след дългия застой селото ни започна да се обновява, за което сме благодарни най-вече на кмета Капитанова, че най-после се намери общински управник, който да обърне внимание и на нас", коментираха местните жители, които не спестиха нито радостта си, нито благодарностите си за асфалтираната улица. 

Те изразиха надежда, че обновяването на Балдево ще продължи и занапред, като придобива все по-красив облик, който да привлича туристи и инвеститори. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ИНФОМРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Илияна Гюрнева, кмет на село Балдево

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK