Празник „Думи и образи“ в Арт салона на Радио Благоевград

Снимка: Радио Благоевград

На 9 май 2016г., понеделник, в 17.30 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще започне празникът „Думи и образи“, на който ще бъдат връчени Годишните награди на Академия Liber за 2015 година в категориите „Концептуален поетичен дебют” и „Медиен принос за развитието и популяризирането на българската литература”. Наградата във втората категория се присъжда на Радио Благоевград за предаването „Страници”. Ще бъде връчена и наградата за впечатляващ поетичен дебют „На слънце време”, учредена от „Национална мрежа „Култура на паметта” и читалище „Биньо Иванов”. 

Ще бъде закрита изложбата на Валентин Дишев „И го живея“, която представя 20 работи, изпълнени с авторска, смесена техника (акварел, туш, пастел...) и - както заявява авторът - може да бъде разчетен техния разказ. Валентин Дишев, който е най-номинираният български автор за големите литературни награди, връчвани за книга с поезия в последните 5 години у нас, ще представи проект за своя нова книга с поезия. 

Празникът ще завърши с гостуване в „Литературни дни в Радио Благоевград” (с начало около 18:15) на двамата най-награждавани в големи и значими национални литературни конкурси през последната една година млади автори - Анна Лазарова и Георги Гаврилов (и двамата с по пет награди от конкурси като „Южна пролет” - за дебютна литература, наградата „Георги Черняков”, студентския литературен конкурс „Боян Пенев” в Шумен, конкурса „Веселин Ханчев” в Стара Загора, бургаският национален конкурс „Море”, наградата „На слънце време” и др.). 

Литературните дни ще бъдат в Червения салон в Радио Благоевград – едно съвсем ново пространство за естетически преживявания, чиято лента ще бъде прерязана със събитието на 9-и май.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK