Празничен концерт за Независимостта на България в Кюстендил

Снимка: Читалище "Братство"

Програмата започва тази вечер от 18 часа

На 21 септември 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ – Кюстендил, ще се проведе празничен концерт, посветен на 22 септември – Деня на българската независимост.

В програмата ще се включат Емилиана Маркова, Христиана Гогева и Сиана Крумова – възпитаници на класа по народно пеене с преподавател Адела Харалампиева, Карина Петрова и Живко Златанов от класа по поп пеене, с преподавател Жана Николова и Йоана Крумова от класа по поп пеене с преподавател Росица Иванова. Всички те са лауреати на множество престижни фестивали и конкурси. Участие в концерта ще вземат и популярните кюстендилски народни певици Веселина Сиракова и Слава Соколова.

На 22 септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. Това става 30 години след Руско-турска война от 1877-78 г., която приключва с подписания на 3 март 1878 г. Санстефански мирен договор. Така България отново се появява на картата на Европа след петвековно османско владичество.

Денят е обявен за официален празник с решение на Българското народно събрание от 10 септември 1998 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK