Правят топлоизолация на две училища и една детска градина в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Кметът Костадин Паскалев подписа договори за строителни дейности на две училища и една детска градина в Благоевград. Обществената поръчка е за прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура в областния център.

Ремонтът в Целодневна детска градина № 6 „Щастливо детство" ще извърши фирма „Електролукс Табаков и синове” ООД. Дружеството спечели откритата процедура за избор на изпълнител на услугата с цена 125 397 лв. Срокът за изпълнение на обекта е два месеца. Фирма „Универсал строй консулт” ООД ще ремонтира IV ОУ “Димчо Дебелянов" и VI СОУ “Кузман Шапкарев". Цените на ремонтите на двете сгради са 268 874 лв. и 206 456 лв. Срокът за изпълнение на строителството също е два месеца.

Трите сгради са сред 12-те учебни заведения, включени в проект по Оперативна програма  „Регионално развитие”  за прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура в община Благоевград. Проектът е на стойност 4 821 078 лв. Парите са  предназначени за внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на 8 училища и 4 детски градини.

Това е шестият проект за изминалите три години, с който община Благоевград печели финансиране по ОП “Регионално развитие”. С изпълнението му общият обем на средствата от европейските фондове достига 17.5 млн. лв. С пари по ОП “Регионално развитие” бе основно рехабилитиран пътят Зелен дол – Българчево, ремонтирани бяха 5 социални заведения в общината, изграден бе нов дом за възрастни хора в сградата на бившето Х училище в Струмско, основно ремонтиран е Младежкия дом, изградени бяха две нови паркови зони в кв. "Струмско", изцяло реконструирани бяха 12 ключови улици в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK