Правителството отпусна над 19,5 млн. лв. за обезщетения в образованието

Снимка: Infomreja.bg

3 млн. лв. за ремонт на студентски общежития

Правителството отпусна 19 987 4 70 лв. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2023 година. Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците май-юни 2023 г. при намаляване на числеността на персонала в образователните институции при промяна на структурата и състава, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание.

Финансирането е за сметка на планираните по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2023 г. средства за изпълнение на националните програми за развитие на образованието, съобщават от Правителствената информационна служба.

До 3 млн. лева за ремонт и саниране на студентски общежития одобри правителството. В Министерството на образованието и науката са постъпили документи от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за вече извършени разходи в общ размер на 1 256 340 лв. Отделно предстоят плащания за ремонт на общежития и на други висши училища.

Отпуснатите с днешното постановление до 3 млн. лева са част от одобрените със Закона за държавния бюджет средства за саниране и ремонт на студентски общежития за 2023 г. Очакваните резултати са подобряване на социално-битовите условия на студентите и осигуряване на по-добър достъп до висше образование.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK